DS Description
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For positive mode analysis of a food sampl … For positive mode analysis of a food sample, the peaks detected with different sets of parameters, namely three sets for Method 1 and a single set for Method 5 for a food sample, and a single set for Method 1 for several repetition of mock samples were aligned using PowerGetBatch. Peaks in the following criteria were selected as 'valid' peaks: The peak is detected in all three sets of parameters for Method 1; The peak is never detected in mock samples. The alignment parameter is available at Food Metabolome Repository website (http://metabolites.in/foods/data/PGB_params.zip). The most intense and major pattern of the MS2 and MS3 spectra were selected among the alignment results for each peak.
For negative mode analysis of a food sample, similar selection of valid peaks and MSn spectra were performed using three sets for Method 1 for a food sample and a single set for Method 1 for several repetition of mock samples.
Searching candidate compounds in compound databases and prediction of flavonoid aglycones using FlavonoidSearch system for valid peaks were performed as described in the annotation details AM1.
[Japanese]
食品試料のポジティブ分析については、Method 1による3種類のピーク検出結果、Method 5による検出結果、およびいくつかのMock分析のMethod 1による検出結果を、PowerGetBatchを用いてアラインメントし、3種類のピーク検出結果で再現よく検出され、いずれのMockにも検出されなかったピークを有効ピークとした。PowerGetBatchのアラインメントパラメーターは食品メタボロームレポジトリのウェブサイト(http://metabolites.in/foods/data/PGB_params.zip )から入手できる。有効と判定されたピークで得られたMS2およびプリカーサーイオンの異なるMS3データのうち、強度が強くパターンの中で 優勢を占めるスペクトルを1つずつ選び、ピークに関連づけた。
食品試料のネガティブ分析については、Method 1による3種類のピーク検出結果およびいくつかのMock分析のMethod 1による検出結果を用いて同様の有効ピークの選択およびMSnデータの選択を行った。
化合物データベースを用いた候補化合物の検索およびFlavonoidSearchシステムを用いたフラボノイドアグリコン候補の推定については、アノテーション方法の詳細(AM1)に記載した。 ノイドアグリコン候補の推定については、アノテーション方法の詳細(AM1)に記載した。
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